Agilitykurs för Heelers

Förväntansfulla åkte vi, Katarina, Mikael och vår tonårsdotter Kajsa, tvärs över Sverige, från Mölndal söder om Göteborg till Östra Ryd utanför Söderköping. Vi var på väg till agilityläger för bara Heelers hos Catharina Jägevall. Vi har lärt känna Catharina genom vår förra hund, en Jack Russell. Vi träffades på ett antal agilityläger för Jack Russells där Jenny Damm var instruktör. Nu var det dags igen men med Heelers och Catharina som instruktör. Mycket spännande! Eftersom vår Jonna är valp så fick vi, eller rättare sagt Kajsa, låna Catharinas Jack under lägret. Det är faktiskt Catharinas förtjänst att vår nästa hund blev just en Heeler!

I avsaknad av hotell så öppnade Catharina och Hans upp sitt hem för oss deltagare. Vi bodde i en lånad husvagn på deras tomt. Andra bodde inne i huset, i husvagn, i lekstuga och i sommarstuga. Fantastiskt bra ordnat! Alla hade vi tillgång till pool att svalka oss i. En större för tvåbeningar och en mindre för fyrbeningar. Svalka av oss behövde vi för det var rejält varmt. Vi fick fika och mat i mängder. Speciellt minns vi Hans vid grillen grillandes kött från egen uppfödning. Det var det godaste kött jag ätit på mången god dag. De tvåbenta deltagarna som hade längden inne fick alla bulor i huvudet av markisen på uteplatsen. På uteplatsen satt vi på grillkvällen och diskuterade hund ända till propparna gick till terassvärmaren.

Alla agilityekipage fick träna efter den nivå de befann sig på vilket gjorde att alla kunde tillgodogöra sig nya agilitykunskaper. Hindren var helt nya. Både balansen och A-hindret var förvånansvärt lätta att bära runt på. Tacka vet jag lättmetall!

En kväll fick även de två valparna som var med träna på agility. De fick öva följsamhet och snäva svängar utan att ta några egentliga hinder.

Det var inte bara agility utan även andra hundaktiviteter. Carina Tolstad höll en liten kurs i rallylydnad. Vi fick lära oss tolkning av skyltar och så fick vi även se Carina med Glitzy gå en rallylydnadsbana. Hon byggde även en bana där alla som ville fick testa på. Alla hundar klarade detta med beröm godkänt.

Elin Knutsson (från ”Hundutveckling i Harmoni” i Norrköping) ordnade ett personspår. Vi fick alla lägga spår till våra hundar efter Elins instruktioner. Därefter fikade vi grundligt i väntan på att spåren skulle ligga till sig. Sedan gick vi spåren med Elin i bakhasorna så att hon kunde tipsa oss om hur man skall göra. Detta var ett kul avbrott i agilityn!

Efter tre dagars hundaktiviteter så tackade vi för oss och åkte nöjda tillbaka till Mölndal. Några andra lägerdeltagare stannade dock kvar på den inofficiella agilitytävlingen som Catharina arrangerade den sista kvällen. Tyvärr vet jag inte hur det gick i tävlingen men de hade i alla fall alla förutsättningar att göra bra resultat efter lägret.

Som nya i Heeler-klubben så tycker vi att detta var ett mycket bra initiativ. Vi kan bara hoppas att det upprepas och att liknande aktivitetsläger arrangeras för våra Heelers.

Stort tack till Catharina och Hans och deras trevliga grannar som skötte matlagning och gräsklippning.

Vid pennan Mikael Eriksson


Foto 1 Lägerdeltagare. Stående: Jenny med Hanna, Kajsa med Jonna, Sven-Owe och Erik. Sittande: Stefan med Hugo och Ella, Catharina med Jack, Gun med Chilli, Gitten med Lookie och Sara med Oliver. Liggande: Carina med Glitzy och Oya.


Foto 2 Personspår.

<-- Tillbaka